ikone hiome, email, print Domov Natisni! Posljte e-mail Domov
 
Horus Slovenska nagrada za družbeno odgovornost
O nagradi HORUS
Razpis
Komisije in odbori
Delavnica za prijavitelje
Organizatorja
Partnerji
Nagrajenci
Fotogalerija
Poslovni klub Horus
Novinarsko središče
Pogosto zastavljena vprašanja
Kontakt
 


 

Nagrajenci

Pobuda za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost je nastala spomladi 2008, pobudnikoma Sekciji za spodbujanje družbene odgovornosti v okviru Slovenskega društva za odnose z javnostmi in IRDO – Inštitutu za razvoj družbene odgovornosti.

Horus 2017

Zmagovalci razpisa za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2017 v posameznih kategorijah, po izboru ocenjevalne komisije (2. krog ocenjevanja) je več. V kategoriji Nagrada Horus za strateško celovitost pravne osebe so nagrade prejeli Bolnišnica Sežana, IDentiks kartični sistemi d.o.o., Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o in Mariborski vodovod, javno podjetje d.d.. Priznanje PRESS je prejelo Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o., Priznanje za projekt pa Občina Hoče-Slivnica in NLB d.d.. Splošno posebno priznanje je prejel Jurček Nowakk, nagrado za Podjetnico s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu pa Danica Bojković (Danex - Umag d.o.o.), Hrvaška.

Priznanja za finaliste so prejeli še Saubermacher - Komunala Murska Sobota d.o.o., Javno podjetje Marprom d.o.o. in Varis proizvodnja gotovih kopalnic Lendava d.o.o.. Med finaliste nagrade HORUS 2017 so se uvrstila vsa podjetja in zavodi, ki so dosegla vsaj 51 % vseh možnih točk v prvem krogu ocenjevanja.

Horus 2016

Nagrada Horus 2016 za strateško celovitost pravne osebe: kategorija zavodi in druge organizacije: AJPES - Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve, kategorija mikro podjetja: IDentiks kartični sistemi d.o.o., kategorija majhna podjetja: Saubermacher - Komunala Murska Sobota d.o.o., kategorija srednje velika podjetja: SNAGA, družba za ravnanje z odpadki in druge komunalne storitve, d.o.o.. Priznanje PRESS:  Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o.. Priznanje za PROJEKT: kategorija  mikro podjetja: Contall d.o.o, kategorija velika podjetja: Lidl Slovenija d.o.o. k.d.. Za posebno priznanje se je na predlog javnosti in soorganizatorjev projekta potegovalo več kandidatov v več podkategorijah. Posebna priznanja v kategoriji splošno prejmejo: Jurček Nowakk, dr. Danica Purg, dr. Tanja Bagar. Podjetnik s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu: John Doma, Kanada.

Ocenjevalna komisija se je odločila, da na predlog Marka Pogačnika, avtorja kipcev za nagrade Horus, in Anite Hrast, za posebne zasluge pri nastanku in razvoju te nagrade ter dolgoletnem družbeno odgovornem delu letos prvič podeli Platinasto nagrado Horus 2016 in sicer zasl. prof. ddr. Matjažu Muleju. Člani ocenjevalne komisije so se za to odločili brez vednosti zasl. prof. ddr. Matjaža Muleja o prejetju te nagrade, ki je bil v tem primeru izločen iz procesa odločitve za nagrado, ki jo prejme.

Horus 2015

V kategoriji podjetja so nagrado HORUS 2015 prejeli: mikro podjetja: Identiks kartični sistemi d.o.o., majhna podjetja: tudi letos Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o., srednje velika podjetja: Novo Nordisk d.o.o., velika podjetja: Snaga Javno podjetje d.o.o.. Nagrado HORUS 2015 v kategoriji zavodi je tudi letos prejela Bolnišnica Sežana. V okviru nagrade HORUS so bila na prireditvi podeljena tudi posebna priznanja. Posebno priznanje novinarju je bilo podeljeno Mirjam Muženič. Splošno posebno priznanje pa so prejeli izr. prof. dr. Urša Golob Podnar, dr. Timi Ećimović, Jurček Nowakk in Anita Ogulin.

Horus 2014

V kategoriji podjetja so nagrado HORUS 2014 prejeli: mikro-majhna podjetja: Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o., srednje velika podjetja: DOSOR, dom starejših občanov d.o.o., velika podjetja: Lidl d.o.o. kd. ter socialna podjetja: Razvojna agencija Etri, ekologija, ergonomija in ekonomija, z.o.o., so.p. Nagrado HORUS 2014 v kategoriji zavodi je prejela Bolnišnica Sežana.

Posebno priznanje in nagrado za Podjetnika s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu je prejel Gábor Ropos – Madžarska. Posebno priznanje novinarju je bilo podeljeno Jani Vidic, Nataši Zanuttini in Jerneji Jevševar (Ekipa Vala 202) ter Editi Cetinski Malnar (RTV Slovenija). Splošno posebno priznanje pa je prejela dr. Darja Piciga.

Horus 2013

V kategoriji podjetja so nagrado HORUS 2013 prejeli: mikro-majhna podjetja: Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o., srednje velika podjetja: Mariborski vodovod, javno podjetje d.d. in velika podjetja: UniCredit Banka Slovenija d.d.

Posebno priznanje in nagrado za Podjetnico s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu je prejela mag. Marina Einspieler– Siegert (Slovenska gospodarska zveza, Avstrija), splošno posebno priznanje sta prejela  Pedro Opeka in mag. Franc Hočevar, posebno priznanje novinarki je bilo podeljeno Editi Cetinski Malnar. Nagrado HORUS 2013 v kategoriji zavodi je prejel EIC Univerzum Minerva Maribor.

Horus 2012

V kategoriji podjetja so nagrado HORUS 2012 prejeli: mikro-majhna podjetja: Zobozdravstveni center Alfa Dental d.o.o., srednje velika podjetja: Mariborski vodovod, javno podjetje d.d. in velika podjetja: UniCredit Banka Slovenija d.d.

Posebno priznanje in nagrado za Podjetnico s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu je prejela Barbara Antolič (Dom Sveta Ana, Hrvaška), posebno priznanje je prejel Borut Meršak (Slovaška), posthumno priznanje gre Jožetu Kastelicu (J. Kastelic Limited, Toronto, Kanada).

Splošno posebno priznanje so prejeli še društvo Novi Paradoks, Slovensko društvo za kakovost življenja, Zveza Potrošnikov Slovenije in Anton Komat.

Ocenjevalna komisija HORUS 2012 je podelila še posebno priznanje tistim prebivalcem Slovenije, ki se zavedajo svoje osebne in družbene odgovornosti.

Horus 2011

V kategoriji podjetja so nagrado HORUS 2011 prejeli: mikro-majhna podjetja: Lotrič laboratorij za meroslovje, d.o.o., srednje velika podjetja: Mariborski vodovod, javno podjetje d.d. in velika podjetja: BTC d.d. V kategoriji zavodi je nagrado HORUS 2011 prejel Zavod Naprej – zavod za varstvo, rehabilitacijo in kvaliteto življenja po poškodbi glave. V okviru nagrade HORUS so bila na prireditvi podeljena tudi posebna priznanja. Prejemnikov posebnega priznanja – Podjetnik s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu je več, Marko Dolžan (Polfa Lodz SA, Poljska), pa je prejel nagrado Horus 2011 za to kategorijo. Posebno priznanje sta prejeli novinarki Jana Petkovšek Štakul in Barbara Pavlin, splošno posebno priznanje pa Društvo Ekologi brez meja in Tomo Križnar.

Horus 2010

V letu 2010 so med 6 finalisti nagrade prejeli:
• UniCredit Banka Slovenija, d.d. (v kategoriji velikih podjetij) in
• Abbott Laboratories, d.o.o. (v kategoriji malih podjetij).

Dobitnika posebnega priznanja HORUS 2010 sta Jernej Zavrl (www.nfrcsr.org) in Vida Ogorelec Wagner (Umanotera)

Horus 2009

V letu 2009 so med 11 finalisti nagrade prejeli:
• Trimo Trebnje d.d.,
• Atech elektronika d.o.o. in
• Informa Echo d.o.o.

Dobitnica posebnega priznanja HORUS 2009 je red. prof. dr. Jožica Knez Riedl (EPF UM).


Fotogalerija
Fotogalerije s podelitv nagrad Horus si lahko ogledate tukaj.

Zborniki

Zbornik 2017

Oglejte si elektronski zbornik 2017 tukaj.

Zbornik 2016

Oglejte si elektronski zbornik 2016 tukaj.

Zbornik 2015

Oglejte si elektronski zbornik 2015 tukaj.

Zbornik 2014

Oglejte si elektronski zbornik 2014 tukaj.

Zbornik 2013

Oglejte si elektronski zbornik 2013 tukaj.

Zbornik 2012

Oglejte si elektronski zbornik 2012 tukaj.

Zbornik 2011

Oglejte si elektronski zbornik 2011 tukaj.

Zbornik 2010

Ogledate si ga lahko tudi v PDF obliki (3,37 MB)

Zbornik 2009

Ogledate si ga lahko tudi v PDF obliki (2,3 MB)

 
       
         
   

telefon 031 344 883 nagrada.horus@irdo.si
 
Natisni! Posljte e-mail Domov